tirsdag 21. mai 2013

Yoghurtmousse med blåbær - lavkarbo ♥

Frisk og god dessert, der du velger bær/smak etter eget ønske.
















150 g kesam
150 g russisk yoghurt
100 g blåbær, mosa
2 eggekviter
30 g tagatesse
4 gelantinplater
1 ts bourbon vaniljepulver
2-3 ss kokande vatn
50 g blåbær til pynt

Legg gelantinplatene i kaldt vatn i ti minutt.
Bland kesam, yoghurt, mosa blåbær og vanilje godt
i ei skål.
Du kan selvfølgelig bruke tyrkisk- eller gresk yoghurt.
Piske eggekvite og tagatesse stivt. Piske eggekvitane litt
før du har oppi tagatessen.
Rør gelantinen (press først ut det kalde vatnet) ut i det kokande
vatnet og rør den inn i kesam/yoghurt-blandinga.
Vend so forsiktig inn deni stivpiska eggekvitane.
Hell blandinga opp i ei skål. Dryss over dei heile blåbæra til pynt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar