Viktig å lese heile oppskrifta før du setter i gang.
Sjokoladekremen må lagast dagen før kaka skal lagast.
Sjokoladekrem
60 g sjokolade
Eg har brukt Tagatose Milk Lait, ferdig søta
2 dl fløte
Brukar du anna sjokolade må du søte etter behov
feks til 86 % sjokolade treng du ca 22-24 g tagatesse
Varm opp fløten og ta panna av plata. ha sjokoladen
oppi i bitar. rør til sjokoladen er smelta. Sett til avkjøling
i kjøleskap. lat det stå til dagen etter. Pisk det opp med
mixar før du skal bruke den. Luftig og lett sjokoladekrem.
Nøttebotn:
4 eggekvitar
65 g tagatesse
knapt 135 g malte mandler
ca 2 ss smør
15 g bakepulver
Pisk eggkvitar og tagatesse til det er heilt
stivt og luftig, ca 5 minutt.
Bland inn mandlar og bakepulver.
Bland til slutt inn smøret.
Haes i ei smurt, rund form - 24 cm,
helst med bakepapir i botnen.
Steik på 160 grader, ca 35 minutt.
(Tagatesse tåler ikkje over 160 grader)
Avkjøles på rist. Har du bakepapir i botnen,
er det lett å fjerne kakeforma.
Kaka er lett å få delt i to, saftig og god.
Oppskrift på vaniljekrem.
Greit å lage den først, so den blir kald.
2,5 dl fløte
3-4 g JBK (Johannesbrødkjernemel), ei lita ts.
4 eggeplommar
25 g tagatesse
1 ts bourbon vaniljepulver
Rør raskt inn JBK i fløten. Bland deretter inn tagatesse,
vaniljepulver og sammenrørte eggeplommar.
Varm opp til kokepunktet mens du rører heile tida.
Det skal ikkje koke. Avkjøl over kaldt vannbad,
mens du piskar opp vaniljekremen, den blir tjukk
og fin.Oppbevar i kjøleskap til servering.
Ett godt lag med vaniljekrem som fyll :)
Ha sjokoladekremen på som topping. Lage fine riller
med en gaffel.
Mmmmm, nydelig kake :)
Klem frå Mariann,
Mmmmm......den der så veldig god ut :) Tror jeg skal prøve den en dag ja :)
SvarSlettHei! Den så nydelig ut! Har du prøvd å fryse bunnen? Jeg antar det blir som å fryse ned en vanlig mandelbunn?
SvarSlettFlott blogg med masse inspirasjon! :-)
Hilsen Therese