Om du ikkje har iskremmaskin, då er parfait
isen å lage. Mmmm, nydelig parfait :)
Har aldri tenkt over kva som er forskjella på parfait,
iskrem og sorbet.... men i dag undersøkte eg ;)
Sorbet: laga med sukkerlake. Parfait: som iskrem, men
uten å røre i den. Iskrem: jevnlig røring under innfrysing.
Oppskrift til ei 2 litersform:
400 g blåbær
1 ts vaniljepulver
3 egg
30 g tagatesse (10 + 20 g)
1 pk kremfløte
Rør (og mos) blåbæra. Eg har ein fantastisk Tupperware
dings - Quick Chef, med skarpe knivar som mosar bæra
på 1-2-3 :)
Pisk eggeplommane, vaniljepulveret og 10 g tagatesse
luftig.
Pisk fløta stiv.
Pisk eggekvitane og 20 g tagatesse stivt.
Bland først dei piska eggeplommane oppi dei mosa
bæra. Deretter blandar du inn fløta. Og til slutt vender
du forsiktig inn stivpiska eggekvitar.
Klar til å fylle i forma.
Ett lite tips når du skal helle ei røre oppi ei form du
kler enten med bakepapir eller plastfolie: Fest papir
eller folie med klesklyper, då sitter det fast mens du
fyller forma :)
Kle forma med plastfolie før du fyller i røra.
Parfaiten må frysast minst 4timar.
Ta opp parfaiten minst 30 minutt før servering.
Parfaiten var lett å kvelve ut av forma, og plastfolien
var lett å fjerne frå isen.
Skal denne isen serveres i selskap kan den gjerne
pyntes med piska krem og litt blåbær på toppen.
Klem frå Mariann
med en til matblogg som er overfylt med bilder.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar