Kveite med godt tilbehør......
Kveite med sellerirotmos, baconterningar og eggesmør. |
Kveita var trekt i lettsalta vatn.
Sellerirotmos:
2-300 g sellerirot, kutta i terningar. Kokes mørt i vatn
tilsatt litt salt og 2-3 fedd med kvitløk (finhakka).
Når den er mør slår du av vatnet og tilsetter 1-2 ss smør
og en skvett fløte. Moses fint med stavmikser.
Eggesmør:
Hardkok 1-2 egg og avkjøl. Hakk det 'begge veia' i
eggedelaren. Smelt smør og slå over egga, ha en god
skvis over med sitron.
Kutt ei passe mengde med bacon i terningar og steik dei sprø
i smør.
Klem frå Mariann
med en annen blogg, for tida litt for full med bilder....
Nam...nam...Får jeg tak i kveite i morgen så skal jeg jammen med prøve denne oppskrifta :)
SvarSlettGlad for at du har denne matbloggen, for det gir meg inspirasjon til middager, og div. annet. Takk :)