mandag 23. april 2012

Canneloni - lavkarbo ♥

En liten vri på lasagnen, og godt var det :)














Canneloni betyr vel pastasaus i store rør, men det
er ikkje so lett å få til. Då blir det pastasaus fylt og
rulla inn i 'pannekaker' i steden for. Og en tjukk
ostesaus på toppen.

Oppskrift til 4 'pannekaker'
2 egg
2 eggekviter
10 g bakepro
15 g ketolyse bakemiks
15 g fiberhusk
60 ml vatn


Her finn du oppskrifta laga med kokosmel :)

Pisk egga lett (Pisk også eggekvitane sånn at dei
er klar når resten er blanda sammen), og bland inn alt
det tørre. Ha so oppi vatnet og bland inn. Bland til slutt
inn den stivpiska eggekvita.
Bre røra utover ett bakepapir, so tynt som du klarer.
Det blir kanskje litt til overs, når røra blir brukt til
pannekaker. og desse er bedre til tynnare dei er.
Legg ett bakepapir over under steiking.

Steik ca 15-20 minutt på 160 grader.
Avkjøl den med feks en koppehandduk over sånn at
den ikkje blir tørr. Då sprekker den kanskje under
rulling. Men smaken blir god uansett den :)

Kjøttsausen:

400 g kjøttdeig
1 løk
1 ss smør (til å steike i)
2 ss tomatpure
1 dl kremfløte
1 dl vatn
2 dl creme fraiche
1 ts basilikum
salt og pepper
2 fedd kvitløk

Brun kjøttdeiga og etter stund brunar du også løken.
Ha oppi tomatpureen og la dette frese i lag med
kjøttdeig og løk ca ett minutt. Ha so oppi resten, og
lat alt putre ilag ca 10 minutt.

Lat bretten på 'pannekakene' ligge ned.
I forma mi var det akuurat passe plass til 4 stk.




















Eg hadde litt kjøttsaus til over og la det opp på rullane.




















Ostesaus:

2 dl fløte
1 dl vatn
2-3 ss creme fraiche
ca 2 dl raspa ost
salt og pepper

Kok opp fløte, vatn og CF, ta det av plata og bland inn
osten. rør til osten har smelta. Slå osten over rullane.




















Ha over ost, og sett det i ovnene, ca 30 minutt på 200 grader.




















Ferdig steikt, med gyllen ost :)




















Mmmmmmm, luktar godt og smakar godt :)


Klem frå Mariann,
med en matblogg som er overfylt med bilder....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar