Mint-konfekt som smeltar på tunga,
og smakar himmelsk godt ♥♥♥
20 g delfiafett
50 g sukrin + OBS dette er sukrin tilsett stevia.
50 g tagatesse
4 ss kremfløte
7 dråpar peppermynteolje (Ikkje bruk meir)
(kjøpes på apotek)
1/2 ts indisk tragant
(kjøpes på apotek)
Sjokolade over/under, ca 75 gram x 2
Eg brukte Cavalier milk, søta med stevia
Smelt ei plate sjokolade og smør den utover
ei form på ca 15 x 20 cm. Sett den i kjøleskapet.
Lag minten:
Smelt delfiafettet, og ha i fløte og olje. Pisk inn
sukrin + med visp, visp godt.
Kok opp under omrøring, på svak varme.
Blandinga skal bli blank og sukrin
skal smelte. Når sukrin + ha smelta tar du panna frå plata.
Siden tagatesse ikkje tåler so godt varme, kan du piske inn
tagatessen uten at blandingen koker. Piske veldig godt .
Når både tagatessen og sukrinen har smelta, og massen har
blitt seig og smidig drysser du over traganten, mens du
visper kraftig sånn at ikkje traganten klumpar seg.
Smør minten oppå sjokoladetrekket. Sett det i
kjøleskapet. Smelt siste sjokoladeplata på
samme måten som sist. Stryk det oppå minten.
Og so en siste tur i kjøleskapet.
Del mint-konfekten i bitar, og oppbevar i ei boks i kjøleskapet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar