torsdag 11. april 2013

Mandelsmør - lavkarbo ♥

Mandelsmør, like godt som peanøttsmør.






















Riste mandlene du skal bruke i ovnen.
Ta ei passe mengde mandler og spre utover ett
bakebrett. Sett ovnen på 120 grader.
Lat brettet med mandler stå i varm ovn 20-25 minutt.

Ta ut brettet og avkjøl madlene.

'Kjør' mandlene i foosprossessor eller blender.
Massen vil etterkvart bli ganske feit.
Når du trur du er ferdig, kjør det endå ei stund.
Alle dei som ikkje er klar over kor mykje feitt som
faktisk finnes i nøtter/mandler burde lage mandel/nøttesmør.

Når det er ferdig 'kjørt', tilsetter du den mengde salt du
ønsker, litt og litt. Eg brukte maldonsalt.

Oppbevar i kjøleskap i tett glass.
Kjempegodt pålegg, med ca 7 g karber på 100 g.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar