En variasjon på bruk av kylling. Enkelt og smakfullt.
Dagens ingredienser til ca 4 personar:
1 passe stor sellerirot
4-5 kyllingfileter
4-500 g sopp, den du likar best eller får tak i.
Eg brukte sjampinjong i dag, men Aromasopp og
Østerssopp er også godt.
3-4 fedd kvitløk
1 pk fløte
3-4 ss creme fraiche
ost til topping
olje til marinering av kyllingen
paprikapulver
pepper
salt
Del kyllinfiletane i passe terningar og mariner i
olje, paprikapulver og pepper.
Lat det gjerne stå over natt, iallefall so lenge du har tid.
Del sellerirota i tynne skiver, og ha den oppi ei panne ilag
med fløte, CF, pressa/finkutta kvitløk, salt og pepper.
Lat dette putre til sellerirota er mør, 15-20 minutt iallefall.
Ha sellerirota i ei ildfast form.
Steike kyllingterningane på passe sterk varme. Salte når du
har fått 'steikeskope' på den.
Legges opp på sellerirota, når den er ferdig steikt.
Del soppen i passe tynne skiver, og steik den. Litt og litt
i gangen. Når alt er steikt saltar og peprar du soppen litt.
Ha soppen på toppen i formaog 'dytte' kylling og sopp litt
forsiktig nedi fløten.
Ha ett godt lag med ost på toppen.
Steikes ca 30 minutt på 200 grader.
Serveres gjerne med en god salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar