Nam nam, salte peanøtter og karamell/sjokolade ♥
Denne oppskrifta gir 16 passe snickerssjokoladar.
2,5 dl fløte
ca 70 g yaconsirup (2 gode ss)
75 g tagatesse
Bland det godt i ei teflonpanne og late det putre godt
i en times tid, kanskje litt lenger.
Når det er tjukt nok.......
Ta vanntest innimellom, for å sjå om karamellene er
stive nok.
Du drypper litt karamell i kaldt vatn, og då ser du stivheita
det blir på ferdige karameller.
....... tar du oppi ca 100-150 g peanøtter (gjerne hakka litt)
og blander det inn.
Når eg laga 'kubbane hadde eg på meg engongshanskar.
Praktisk, for det er litt feitt å holde på med ;)
Sett kubbane i kjøleskap (eller ei stund i frysaren) før
sjokoladen skal haes på.
Smelt sjokoladen i vannbad, eg hadde litt reste'fest' i dag,
frå den supersøte fra sukkerfritt til Girardelli 100 % kakao.
Smelte sjokoladen og late den stivne igjen pitte litt.
Ha på sjokolade med ei teskje eller du kan dyppe kubbane
i sjokoladen. En treng ikkje sjokolade på undersida.
Oppbevar i ei metallboks i kjøleskap, so lenge du
klarer c",)
Om Yaconsirup og FOS:
Yaconsirup innholder ca 70 g karber pr 100 g, men 38 av
dei er FOS, som ikkje tas opp i tarmen og påvirker derfor
ikkje blodsukkeret. Og den har også en GI på +/- 5.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar