Mmmm, herlige sjokoladebitar :))
Eg fant oppskrifta på funksjonellmat.
50 g smør
1,5 dl fløte
10 g tagatesse
10 g sukrinmelis
1 ts bourbon vaniljepulver
100 g tagatosesjokolade
Kok forsiktig opp fløte, smør, vaniljepulver
og søtinga. Lat dette koke ca 25 minutt.
Ta panna av plata og ha sjokolade oppi i bitar.
Rør forsiktig til sjokolade er løst opp. Ha sjokolademassa
oppi små silikonformer. Denne oppskrifta var nok til
ca 22 bitar.
Oppbevares i frysaren til dei skal nytast :)
Tin i kjøleskap i ei boks, då unngår du kondens
på sjokoladebitane. dei blir fort mjuke i romtemperatur.
Med denne sjokoladen eg har brukt blir karbomengda
pr bit so liten som knapt 0,8 g pr bit.
Du kan bruke sukkerfri sjokolade og få endå mindre,
eller du kan bruke 70% eller 86% sjokolade og få litt meir.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar