Ei mektig, men god og annerledes ostekake.
Framgangsmåten på denne ostekaka er også
annerledes, her skal også ostemassa steikes :)
Botnen: Brownieskake:
0.35 dl fløte
100 g 86 % sjokolade
2 egg
65 g tagatesse
50 g malte mandler
1/2 - 1 ts bourbon vaniljepulver
1/2 - 1 ts bakepulver
Smelte smør, og ha i fløten. varmes opp og legg sjokolade i,
i små bitar. røres i blandinga mens sjokoladen smeltar.
Pisk sammen egg og tagatesse, men berre nesten til dosis.
bland i sjokolademassa og alt det tørre.
Røres til ei tjukk og litt seig masse.
Fordel røra i ei stor, rund form med bakepapir i botnen.
Steikes på 160 grader i ca 20-25 minutt.
Ta ut kaka og avkjøl den heilt mens den er i forma.
Ostemassa:
2 boksar TINE naturell kremost
50 g tagatesse
2 egg
1/2 ts borubon vaniljepulver
1 dl tyrkisk yoghurt
Pisk kremosten og tagatessen godt sammen, bruk mixar.
Rør inn egg og vaniljepulver, også med mixar.
Vend så til slutt inn yoghurten.
Hell ostemassa over browniebotnen.
Steik så på 160 grader i ca 30 minutt.
Slå av ovnen og åpne døra etter ei lita stund.
Lat kaka stå i ovnen til den er nesten kald.
Pyntes med div bær, feks blåbær og bringebær.
Oppbevar den i kjøleskap, den er endå bedre
når den har fått ei stund i kjøleskapet.
Mmmmmm, knallgod :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar