Mmmmmm, dette vart god graut det :))
Passe porsjon til en person
ca 2 ss smør
2 dl fløte
1 dl vatn
pittelitt salt
1 lita ts xanthan Gum
Smelt smøret, og ha i fløte og vatn. La det koke opp.
Når det har kokt opp, dryss på XG oppi og rør kraftig.
Vart ikkje klumpete. La det koke 3-4 minutt.
Ha heller litt for lite XG og øk, enn for mykje.
Rør inn saltet til slutt.
Serveres med sukrin+ (som er mitt favoritt strøsukker),
kanel og ett smørauge. Nyyyyt god graut.
Xanthan Gum har eg bestilt frå iHerb, og det er ett
pulver som kan erstatte JBK.
Xanthan Gum er altså ett frotykningsmiddel, som også
JBK er. MEN forskjellen er stor. Når du brukar JBK får
grauten en litt 'slimete' konsistens. Og følelsen sitter ei
stund i munnen. Og den konsistensen fikk eg ikkje når
brukte XG :))) Grauten vart berre fløyelsmjuk :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar