søndag 21. oktober 2012

Lakriskarameller - lavkarbo ♥

Mmmmmm, kjempegode lakriskarameller :)












Har prøvd litt forskjellige måtar å lage karameller på,
og alltid med smør... og den smørsmaken har eg ikkje
likt noke særlig.

Men no har eg laga uten smør, og det var full klaff.
FARLIG gode vart dei ;)

Av denne porsjonen fikk eg 50-60 små karameller.

2,5 dl fløte
ca 70 g yaconsirup (2 gode ss)
75 g tagatesse
2-3 ts raw lakris pulver, grov type
eller du kan bruke lakrisrotpulver.
















 


Eg hadde alt oppi ei teflonpanne, og lot det putre svakt
i ett par timar.
Ta vanntest innimellom, for å sjå om karamellene er
stive nok.
Når karamellene er stive nok har du oppi lakrisen og rører
det inn.
Slå karamellmassen over i ei bakepapirkledd form.
Dette var en passe porsjon til ei form på ca  15x20 cm.

Eg har 'dyppa' karamellene i lakrisrotpulver, sjokolade
og raw lakrispulver, grov. Og nokre uten 'trekk'.






























Yaconsirup innholder ca 70 g karber pr 100 g, men 38 av
dei er FOS, som ikkje tas opp i tarmen og påvirker derfor
ikkje blodsukkeret. Og den har også en GI på +/- 5.

Sånn grovt rekna innholder heile porsjonen her ca 45 g karber.
Men siden yaconsirupen (som innholder flest av dei) har lav
GI, påvirkar dei ikkje blodsukkert so mykje.

Og so kan det vere at en kan bruke mindre av både yaconsirup
og tagatesse. En kan selvfølgelig også kutte ut lakrisen og
lage reine fløtekarameller. Eller tilsette feks cacaonibs og lage
sjokoladekarameller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar